tiistai 19. tammikuuta 2010

Vuosi aluillaan

Virnun uusi hallitus vuodelle 2010 on hyvää vauhtia aloittelemassa toimintaansa. Hallituksen orientaatiot ja -vaihtoiltamat on suoritettu, ja kunhan kunnalle lähtevä tukihakemus saadaan vielä tehtyä, pääsemme viimein järjestämään myös näkyvämpääkin toimintaa.

Ensimmäisessä hallituksen kokouksessa suoritimme vastuunjakoa. Allekirjoittanut kiittää luottamuksesta ja toimii tämän vuoden varapuheenjohtajana. Veli-Matti jatkaa taloudenhoitajana. Uusista hallituslaisista Paavo valittiin sihteeriksi, Leeni tiedottajaksi, Iida kulttuurivastaavaksi ja Anne lehtivastaavaksi. Salla valittiin puheenjohtajaksi vuosikokouksessa jo viime vuoden puolella. Toimintasuunnitelman mukaisesti toivotamme myös jäsenistön tervetulleeksi ottamaan itselleen niin halutessaan erilaisia vastuutehtäviä oman kiinnostuksen mukaan. Esimerkiksi erilaisia toistuvia tapahtumia varten voidaan nimetä vastaavia - mm. vegekokkikerhon vetämistä olisi tarjolla.

Tämä hallitus on ainakin koulutustaustaltaan hyvin erinäköinen kuin viime vuonna. Nähtäväksi jää, miten se näkyy tämän vuoden toiminnassa. Tietysti tavoitteenamme on järjestää aina parempaa ja entistä kiinnostavampaa ohjelmaa jäsenistöllemme. Nettisivujemme palautelomake on edelleen käytettävissänne 24/7, ja odotammekin mielenkiinnolla postia saavamme. Vuoden ensimmäiseen palautteeseen voin tosin jo tässä yhteydessä (kommentoijan yhteystietojen puuttuessa) vastata, että Virnun suunnitelmissa ei ole tieteellisen näytön puuttuessa ryhtyä ilmastoskeptiseksi järjestöksi. :)

Yksi asia, johon tänä vuonna aiomme panostaa, on oman ja tietysti koko jäsenistömme tietotaidon kasvattaminen mm. erilaisten keskustelutilaisuuksien ja luku- ja kirjoituspiirien avulla. Itse ainakin toivon, että näihin osallistutaan tänä vuonna ahkerasti, ja odotan innolla aktiivista ja rohkeaa poliittista keskustelua. Virnun jäsenistö on täynnä mielipiderikkaita ihmisiä, joten väiteltävääkin varmasti löytyy.

Vaikka ainakin kansainvälisessä ilmastopolitiikassa viime vuosi päättyi monille aktiiveille masentavissa merkeissä, minulle on kehittynyt luottavainen olo sen suhteen, että tänä vuonna jaksamme taas jatkaa eteenpäin uudella innolla, luultavasti myös hieman fiksumpina kuin viime vuonna. Paikallisella tasolla aiempi toiminta on tuottanut toki hedelmääkin. Jos ja kun tulevaisuudessa tulemme näkemään yksityisautottoman Hämeenkadun, vähennyksiä turpeen energiakäytössä ja kunnianhimoisen seudullisen ilmastostrategian, Virnu voi olla ylpeä omasta osuudestaan niiden edistämisessä. Jatketaan tänä vuonna hyvää työtä!

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

...ilmastodenialistiseksi...

:-)

Nimim. Touko huomautti tästä liian monta kertaa ja se tarttui.

Hanna Hakko kirjoitti...

Huomautelkaa ihmeessä minullekin jokusen kerran, niin eiköhän se siitä leviä.