perjantai 25. marraskuuta 2011

Hae Virnun hallitukseen!

Hyvät virnulaiset,

syyskokous lähestyy – se pidetään 9.12. klo 18 (paikka varmistuu lähipäivinä). Kokouksen jälkeen pidetään samassa paikassa nyyttärit/jatkot/pikkujoulut, ja illalla jatketaan Tampereen yöhön.

Syyskokouksessa päätetään ensi vuoden toimintasuunnitelmasta ja budjetista. Pohjat näille valmistelee hallitus, ja saatte ne sähköpostitse luettavaksenne virallisen kutsun mukana viimeistään viikkoa ennen kokousta.

Toinen syyskokouksen tärkeä tehtävä on henkilövalintojen tekeminen. Valittavaksi tulevat puheenjohtaja, hallituslaiset ja heidän määränsä (sääntöjen mukaan korkeintaan 8). Osa nykyisistä hallituslaisista hakee jatkoon, mutta tilaakin vapautuu varmasti. Jos jokin näistä pesteistä kiinnostaa, lukaise seuraava selostus hallituksen tehtävistä ja hakemisohjeista.

Virnun hallitukseen on perinteisesti otettu enemmän kuin mielellään sekä tuoreita että vanhempiakin jäseniä, joten ei kannata yhtään huolehtia oman järjestöhistorian lyhyydestä tai pituudesta. Työskentelytavat ja -tavoitteet päätetään (toimintasuunnitelman puitteissa) vuoden alussa yhdessä, joten kaikki pääsevät varmasti kärryille siitä, mitä hallituksessa olo on. Mitään kovin vaikeaa se ei missään tapauksessa ole, kaikki on varmasti opittavissa! Jotain tällaista siihen kuitenkin yleensä kuuluu:

* osallistuminen hallituksen kokouksiin kerran kahdessa, kolmessa viikossa
* kokouksessa kulloinkin sovitun muutaman tehtävän hoitaminen
* tapahtumien ja kannanottojen ideointi yhdessä muiden kanssa
* tapahtumien järjestäminen ja niihin osallistuminen
* parin blogipostauksen kirjoittaminen vuodessa Virnun blogiin

Tehtävät vaihtelevat tietysti pestin mukaan. Vakiintuneita tehtäviä ovat puheenjohtajana tai varapuheenjohtajana toimiminen, tiedottaminen ja rahastonhoito. Sihteeröinnin ja jäsenasiat hoitaa pääasiassa järjestösihteerimme. Ns. vapaat hallituslaiset ovat toisinaan ottaneet vastuuta poliittisesta sisällöstä, tietyistä tapahtumakonsepteista tai muista hommista oman kiinnostuksensa mukaan. Hallituslaisilla onkin melko vapaat kädet tehdä hallitusvuodestaan yhdessä sellaisen kuin he itse haluavat.

Hallituksessa pääsee harjaantumaan järjestötoiminnassa, vaikuttamaan sekä kansalliseen että paikalliseen politiikkaan ja tutustumaan fiksuihin ja kivoihin ihmisiin. Halutessaan Virnusta pääsee ponnistamaan korkeallekin – esimerkkinä mainittakoon Virnun perustajiin kuuluva Olli-Poika Parviainen, joka nyt on Tampereen nuorin apulaispormestari. :)

Jos siis olet kiinnostunut Virnun hallitukseen hakemisesta, ilmoita siitä rohkeasti tällä listalla (laita maili osoitteeseen tre-vino@vihreat.fi) kertomalla lyhyesti itsestäsi ja mahdollisista tehtävistä, joista olet eniten kiinnostunut. Sinut otetaan tuolloin kokouksessa huomioon, vaikket pääsisi paikan päälle. Myös kokouksessa on mahdollista vielä ilmoittautua ehdolle.

Jos aiheesta ilmenee jotain kysyttävää, kysy ihmeessä minulta. Lupaan kuitenkin kaikille, että Virnun hallituksessa mukana oleminen on erittäin antoisaa ja opettavaista!

Kolmen hallitusvuoden jälkeen,

Hanna Hakko
Tampereen vihreät nuoret - Virnu ry. (pj)
www.hannahakko.fi
hanna.hakko@vihreat.fi
050 3040 180

Ei kommentteja: