perjantai 27. helmikuuta 2009

Tampereen vihreät nuoret: Keskustan kolmenkympin rajoitus pelastaa ihmishenkiä

Seuraava on 27.2.2009 julkaistu kanannotto

Tampereen yhdyskuntalautakunta päätti laskea Tampereen ydinkeskustan nopeusrajoituksen 30 kilometriin tunnissa. Tampereen vihreät nuoret kiittää nopeuden laskemista kannattaneita jäseniä turvallisuutta edistävästä päätöksestä.

"Nopeuden vähentäminen neljästäkympistä kolmeenkymppiin voi tuntua pieneltä askeleelta, mutta se pelastaa tutkitusti ihmishenkiä.", toteaa Tampereen vihreiden nuorten hallituksen jäsen Heikki Sairanen "Autoilijan näkökulmasta muutos todella on mitätön. Matkan viimeisen kilometrin ajaminen uuden rajoituksen mukaan pidentää matka-aikaa alle puoli minuuttia."

Erityisesti Tampereen vihreät nuoret kiittää kansalaisrohkeudesta lautakunnan vihreitä jäseniä Kirsikka Siikiä ja lautakunnan varajäsen Juhana Suoniemeä. Siik ja Suoniemi äänestivät lautakunnassa ryhmä-XL:n yksittäisen sopimuksen vastaisesti. Vihreät ovat sitoutuneet vain pormestariohjelmaan, jossa ei nopeusrajoituksista puhuta sanaakaan. Ohjelmassa sen sijaan puhutaan keskustan turvallisuuden kehittämisestä, liikennemuotojen turvallisesta kehittämisestä ja läpiajon ohjaamista kehäväylille. Kaikki nämä toteutuvat kun nopeusrajoitusta lasketaan.

Tampereen vihreät nuoret vaatii Tampereen vihreiden valtuustoryhmältä paluuta takaisin perinteiseen vihreään politiikkaan, jossa päätöksenteko on avointa ja omantunnon mukaan äänestämisestä ei ole seurannut nuhteluita. Ihmishenkien pelastaminen muutaman autoilijan pienen haitan perusteella on selkeästi omatunnon kysymys ja on väärin vaatia ihmisiä toimimaan omantuntonsa vastaisesti.

"Kabinettipäätökset ovat jäänne Tampereen kunnallispolitiikkaan menneiden vuosikymmenten aikoina pesiytyneestä huonosta toimintakulttuurista. ", sanoo Tampereen vihreiden nuorten puheenjohtaja Jaakko Stenhäll. "Vihreiden on toimittava tällaista kulttuuria vastaan eikä sen puolesta. On uuden avoimuuden aika!"

Ei kommentteja: