tiistai 12. toukokuuta 2009

Virnulaisille tärkeitä ajattelijoita

Tänään Virnun kulttuuripiiri kokoontui ravintola Telakalle kertomaan omista lempikirjailijoistaan tai -ajattelijoistaan, jotka ovat tehneet vaikutuksen. Ajattelin lyhyesti esitellä esiin tulleet henkilöt, koska kattaus oli oikein mielenkiintoinen.

Andrew Sullivan, brittiläinen poliittisen blogikulttuurin uranuurtaja, joka on pitänyt lähes koko 2000-luvun Daily Dish -blogia, jossa kommentoi lähinnä USA:n politiikkaa. Mielenkiintoisen hänestä tekee harvinainen yhdistelmä homoseksuaalia katolilaista ja konservatiivia.


Buddha, mutta tässä olennaista ei ollut niinkään historiallinen henkilö vaan hänen jälkeensä jättämä elämän filosofia. "Onneen ei ole olemassa tietä; onnellisuus on tie."


Johan Norberg, ruotsalainen taloushistorioitsija, josta itse kerroin puhuu globalisaation ja vapaan kaupan puolesta. Hän on muokannut käsitystäni kapitalismista ja auttanut ymmärtämään, että vaatimus sen esteiden purkamisesta ei välttämättä ole lähtöisin ahneudesta vaan pikemminkin oikeudenmukaisuudesta ja kaikille paremman maailman tavoittelusta.


Lawrence Lessig, yhdysvaltalainen oikeustieteen professori, joka on ollut aktiivinen tekijänoikeusasioissa. Hän on puhunut vapaan kulttuurin puolesta ja vastustanut tekijänoikeuksien voimassaolon pidennyksiä.


J.R.R Tolkien, brittiläinen kielitieteilijä, joka loi kokonaisen maailman, josta Taru Sormusten herrasta -kirja kertoo vain pienen osan.


K-A Fagerholm, suomalainen poliitikko, joka toimi politiikan keskiössä monen vuosikymmenen ajan ollen mm. eduskunnan historian pitkäaikaisin puhemies.

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Kiitos yhteenvedosta ja kiitos myös henkilöiden esittelystä. Oppi tosi paljon ja oli kiva pitkästä aikaa olla rennosti virnuilemassa ilman suuria tavoitteita :-)

Lessigin luennointityylistä taisin sanoa jotain aika positiviista:

Tässä esimerkki:

http://www.cits.ucsb.edu/blog/uctv-version-lawrence-lessig-lecture-now-online