keskiviikko 2. syyskuuta 2009

Kuivakäymälöitä Sorsapuistoon

Alla minun ja Heikki Sairasen mielipidekirjoitus, joka julkaistiin Aamulehdessä 31.8.2009.

Siisti Tampere kuninkaalle ja kaupunkilaiselle

Aamulehti uutisoi tällä viikolla näyttävästi kuningas Kaarle Kustaan vierailun aiheuttamasta siivousurakasta. Siivoamisen kohteena olivat kaupungin keskeisimmät alueet, joista eräät puhdistettiin jopa yksittäisistä purkkatahroista. Toivottavasti kaupungista jäi kuninkaallisille edustava kuva.

Tampereen siisteyskampanjaa tulisi seuraavaksi ulottaa myös niihin kohteisiin, joita käytetään paljon arkisempiin asioihin. Esimerkkinä tästä on Sorsapuisto, joka tänäkin kesänä on palvellut kaikenikäisiä kesänviettäjiä aurinkoisina päivinä. Valitettavasti kaupunkilaisten olohuoneesta on tullut myös kaupunkilaisten vessa, josta kärsii puiston käyttäjien lisäksi myös lähiympäristö. Ensi kesänä kaupunkilaisten hätää helpottamaan tarvittaisiinkin tilapäiskäymälöitä, esimerkiksi bajamajoja.

Kaupungin siisteyttä ei tule vähätellä. Tässäkin asiassa tarvitaan kuitenkin priorisointia. Ympäristön ja kaupunkilaisten todellinen hyvinvointi on tärkeämpää kuin nurkkien kiillottaminen vieraiden valtojen symbolisia hallitsijoita varten.

Ei kommentteja: