sunnuntai 22. marraskuuta 2009

Vanhaa lokaa

Aarno Laitinen lienee Matti Nykäsen ohella ainoita suomalaisia, jotka ovat onnistuneet luomaan junttiudella kulttimaineen. Tuoreimmassa kirjoituksessaan hän on jälleen päässyt olemuksensa ytimeen:

"Panen grogilasiin kolmen sormen paksuudelta lempijuomaani ja päälle runsaasti jäitä. Kun jäät ovat sulaneet, viskin pinta ei ole noussut, vaikka vihreä uskonto näin väittää. Toistan kokeen kymmenen kertaa ja aina sama lopputulos. Viskin pinta ei nouse ja alenee vain juomalla."

Suosittelen Aarnolle pientä maantieteen kertausta, ja tämän jälkeen kokeen suorittamista seuraavasti: Pane grogilasiin kolmen sormen paksuudelta lempijuomaasi, ja keskelle lasia kivi. Pinoa kiven päälle runsaasti jäitä. Anna sulaa, katso mitä viskin pinnan korkeudelle käy. Toista koe kymmenen kertaa ja havaitse lopputulos.

Yksinkertainen koe, jollaisia perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden mukaan opitaan tekemään peruskoulun luokilla 1-4.

Aarno elää jossain omassa todellisuudessaan myös kirjoittaessaan tiedemaailmasta yleisesti. En tiedä missä vaiheessa muun muassa fysiikan ja kemian kaltaisista tieteistä on tullut uskomustieteitä. Taitaakin olla niin, että vain vatsansa taakse hukkuvien, bemarilla ajavien, lihaa syövien likaisten miesten kestävää elämäntapaa pönkittävä tiede on Laitisen kaltaisten miesten tiedettä.

Loputonta rahoitustakin on ollut tarjolla lähinnä ilmastodenialisteille, fossiiliselta teollisuudelta.

Lopuksi. Aarno: ilmasto ei ole säätila.

2 kommenttia:

Salla Valtari kirjoitti...

Jep, vähän samaa kamaa oli kai Mot-ohjelma jokin aika sitten, en kyllä itse nähnyt sitä, mutta näin Viite ry:n vastineen Ylelle ohjelmaan liittyen:
http://viite.fi/?p=99

On todella raivostuttavaa, että yksittäisille vastarannan kiiskille annetaan noin paljon mediatilaa. Ja että sekoitetaan railakkaasti eri alojen tieteilijät, juuri esim. eräässä keskustelutilaisuudessa koitettiin kyseenalaistaa ilmastotiedettä jonkun tähtitieteilijän kommenteilla aurinkotuulista.

Touko Apajalahti kirjoitti...

Lehti paljastikin jo salaliiton.