torstai 15. lokakuuta 2009

Ilmasto- ja energiapoliittinen tulevaisuusselonteko

Oras Tynkkynen kirjoittaa Vihreässä blogissa tänään julkaistusta ilmasto- ja energiapoliittisesta tulevaisuusselonteosta. Jos nyt hallitustaipaleen aikana on ollut pohdintaa siitä, että mitä vihreät hallituksessa tekevät, eivät tee, saavuttavat tai jättävät saavuttamatta, on tuossa eräs vastaus.

Tuollaisella politiikkapaperilla linjataan ihan oikeasti tulevaisuuden historiaa merkittävämmin kuin mitä vähään aikaan suomalaisessa politiikassa on nähty. Käytännön toimet toki ratkaisevat, mutta tuollaisen tien viitoittaminen antaa ainakin vastauksia siihen, että asioita sitoudutaan tekemään pitkäjänteisesti ja niitä lähdetään tekemään kaikilla aloilla.

Tältä pohjalta toivoisi myös, että Tampereen kaupunkiseudulla saataisiin vihdoin jotain konkreettista ja merkittävää aikaan erilaisten hajanaisten ohjelmien sijaan. Katse tässä luonnollisesti kiinnittyy Tampereen kaupunkiseudun ilmastostrategiaan, ja siinä valittaviin politiikkalinjauksiin. Tällä hetkellä näyttää siltä, että kaikki muu paitsi edelläkävijyystaso olisi takapakkia valtakunnalliseen tahtotilaan nähden. Toivottavasti Tampereen seudullakin on uskallusta alkaa jo paaluttamaan tulevaisuuden rakenteita ihan tosissaan.

Ei kommentteja: