maanantai 12. huhtikuuta 2010

Monimuotoisuus tempaus 10.4.

ViNO:n monimuotoisuus -kampanja
(http://www.vino.fi/monimuotoisuus)

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto (ViNO) kampanjoi tänä vuonna luonnonsuojelun ja luonnon monimuotoisuuden puolesta. Suomi on lupautunut yhdessä muiden EU-maiden kanssa pysäyttämään luonnon monimuotoisuuden vähenemisen vuoteen 2010 mennessä. Tavoitteeseen ei olla päästy, joten ViNO vaatii päättäjiltä pikaisia toimia.Tampereen vihreät nuoret yhdessä Turun vihreiden nuorten ja opiskelijoiden kanssa haluaa nostaa aiheen esille myös paikallisessa päätöksenteossa.


"Monimuotoisuus ei tarkoita vain lahopuussa eläviä hyönteisiä, joiden olemassaolosta ainoastaan tutkijat ovat tietoisia ja kiinnostuneita. Päinvastoin. Monimuotoinen ja hyvinvoiva luonto on edellytys myös ihmisen sosiaaliselle ja taloudelliselle hyvinvoinnille", toteaa Tampereen vihreiden nuorten varapuheenjohtaja Hanna Hakko. Mikäli todella haluamme säilyttää upean luontomme myös tuleville sukupolville, on toimittava nyt ja tehokkaasti. Se tarkoittaa vastuullista kaavoituspolitiikkaa, aidosti kestäviä metsänhoitotapoja ja energiaratkaisuja, jotka eivät vahingoita tärkeitä elinympäristöjä.

Surusaatto sukupuuttoon kuolleille lajeille -tempaus/mielenilmaus

Tampereen ja Turun vihreät nuoret järjestivät yhdessä vaatimustensa tueksi lauantaina 10.4. klo 13-14 Keskustorilla Teatterikahvila Kiven nurkalla surusaaton, missä muistettiin jo sukupuuttoon kuolleita lajeja ja toivotettiin parempaa tulevaisuutta vielä elossa oleville. Hautajaisten tapaan tilaisuudessa pidettiin muistopuheita ja luettiin adresseja. Kerroimme myös, mitä monimuotoisuuden häviämisen estämiseksi on tehtävä. Aurinkoinen sää suosi ja ohikulkijoiden lisäksi Radio 957 ja Aamulehtikin (su 11.4.) olivat tempauksestamme kiinnostuneita. Hyvä me!

Ei kommentteja: