torstai 2. kesäkuuta 2011

Onnea TYK!

Politiikassa eletään nyt hyvin jännittäviä aikoja. Olihan näiden hallitusneuvotteluiden vaikeus tiedossa jo etukäteen, mutta ehkä malttamattomuus alkaa jo painaa. Samaan aikaan on myönnettävä, että vaikka politiikan entusiasteille tilanne on kutkuttava, niin yleisesti ottaen maailma ei ole lopettanut pyörimistä vaikka neuvotteluissa nyt soudetaan ja huovataan. Siksi ajattelin ottaa hetken miettiäkseni nyt jotain ihan muuta. Nimittäin kaupunkimme voittoisaa, lahjakasta nuorisoa.

Nelosen koulumusikaalikilpailu Stage päättyi eilen Tampereen ilmaisutaidon lukion TYK:in hienoon voittoon. Innostuinpa itsekin ensimmäistä kertaa osallistumaan äänestyksiin. Kotikaupunkia oli helppo tukea, kun TYKin kasvatit näyttivät kerta toisensa jälkeen osaamistaan.

Paikallisen nuorison taitavuus ei jää vain teatterin tasolle. Aamulehden liitteissä on juuri esitelty myös paikallisia bändejä. Ties mitä kaikkea tapahtuukaan medianäkyvyyden ulkopuolella. Sydäntä lämmittää, kun ajattelee kaikkia niitä nuoria, jotka käyttävät vapaa-aikaansa jonkin aivan oman luomiseen, omin ehdoin ja omin tavoittein. Erityisen hyvältä idealta alkaa tuntua Tampereelle suunnitteilla oleva kulttuuritalo, jossa harrastajille on tarkoitus antaa tilaa tehdä käytännössä sitä, mitä he haluavat tehdä. Se on mahtavaa, koska totta puhuen olisi hassua nyt ajatella, että teatterit ja bändit ovat sitten se juttu, johon meidän pitäisi saavutetun menestyksen jälkeenkin panostaa. Ollaan nöyriä. On tosi vaikeaa tietää, mikä se tulevaisuuden Juttu on. Annetaan siis mieluummin nuorille tilaa keksiä ja tehdä se itse, ei työnnetä heitä valmiiden taiteiden muotteihin ja tiloihin.

Politiikassa toimiessa alkaa helposti ajatella, että puitteet jonkin asian tekemiselle ovat äärettömän tärkeitä. Siksi jaksamme vuosista ja vuosikymmenistä toiseen ahertaa saadaksemme niihin puitteisiin korjauksia. Rehellisyyden nimissä täytyy myöntää, että joskus suuremmat sysäykset jollekin uudelle ja hyvälle voivat tulla jostain ihan muualta. Siksipä olenkin niin ylpeä siitä esimerkistä, jota TYKin nuoret ovat kevään mittaan televisiossa kaikille esitelleet. Että kovalla työllä ja rohkeudella - tilaisuuden tullen - nuoret voivat saada paljon hienoa aikaan. Hienokin harrastetila voi jäädä tyhjilleen, jos ihmiset eivät ole saaneet mistään inspiraatiota sen käyttämiseen. TYKki on aivan varmasti nyt hoitanut monille sen inspiraatiopuolen.

Eli paljon onnea TYKille! Jatkakaa te omaa hyvää työtämme, niin mekin jaksamme paremmin jatkaa niiden tilaisuuksien järjestämistä teille ja kaikille muille nuorille.

1 kommentti:

Touko Apajalahti kirjoitti...

Raimo, millä tavoin kommenttisi liittyy kirjoitukseen, jota kommentoit?