maanantai 6. joulukuuta 2010

Vihreät nuoret ja opiskelijat vaatii: Tilaa talvipyöräilylle!

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto (ViNO) kokoontuu 4.-5.12. Tampereelle syksyn liittokokoukseen. Kokouksen yhteydessä lauantaina 4.12. vihreät nuoret järjestävät kulkueen talvipyöräilyn puolesta.

Pyöräilijät ovat ainoa ryhmä, joiden liikkumista rajoitetaan Tampereella vuodenaikojan mukaan. Muun muassa Hämeenkadulla ja Itsenäisyydenkadulla on voimassa talvipyöräilykielto. ViNO vaatii, että käytännöstä luovutaan pikimmiten niin Tampereella kuin muissakin kaupungeissa.

-Pyöräily on osa liikennettä siinä missä yksityisautoilu, joukkoliikenne ja kevytliikennekin. Miksi juuri pyöräilijöiden pitää luopua omasta liikennevälineestään talvisin? Kunnan tulisi pitää huolta siitä, että myös talvisin kadut ovat siinä kunnossa, että niillä pyöräileminen on turvallista, vaatii ViNOn puheenjohtaja Heikki Sairanen.

-Cancunin ilmastokokouksen alla on erityisen hyvä hetki miettiä, miten yhteiskunnastamme tehdään ilmastoystävällinen. Ihmisten mahdollisuuksia valita ekologisempia liikkumistapoja, tässä tapauksessa pyöräilyä, ei pitäisi rajoittaa, painottaa ViNOn toinen puheenjohtaja Paloma Hannonen.

Vihreät nuoret ja opiskelijat aloittavat kulkueensa Hämeenpuistosta noin klo 13:45. Kulkue päättyy Hämeenkatua pitkin Keskustorille, jossa järjestetään tiedotustilaisuus klo. 14:15. Kulkueen osallistujat nostavat polkupyöränsä harteilleen talvipyöräilykiellon vuoksi.

Ei kommentteja: