sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Ensimmäinen vuosineljännes takana!

Olemme jo maaliskuun loppupuolella. Aika tuntuu häviävän vaalitouhun tiimellyksessä, mutta kiireiden lomassa tänä vuonna on silti ehditty järjestää kaikenlaista tapahtumaa. Tässä pieni kuvitettu kertomus Virnun tämän vuoden tekemisistä tähän asti.

Ensimmäinen varsinainen tapahtumamme oli Siperian Wayne'sissä pidetty keskustelutuokio verotuksesta. Reippaimmat olivat lukeneet taustaksi Hetemäen työryhmän veroraportin, jonka pohjalta keskustelua käytiin. Päädyimme pohtimaan vapaaehtoisten palvelustenvaihtoon perustuvien järjestelmien suhdetta verotukseen, mistä Jaakko sittemmin täällä bloggasikin.

Seuraavaksi ohjelmassa oli vierailu Vapriikin luonnontieteelliseen museoon. Opimme tunnistamaan uusia lajeja, nuuhkimme kesän tuoksuja ja mietimme luonnon monimuotoisuuden tärkeyttä.

Vuoden ensimmäisessä Avoimessa kokouksessa ideoitiin seuraavia tapahtumia ja päätettiin kirjoittaa perustulosta mielipidekirjoitus, joka julkaistiinkin Aamulehdessä ja blogissamme.

Helmikuussa järjestimme keskustelutilaisuuden degrowhtista. Yliopiston Väinö Linna -saliin kokoontui noin 7o aiheesta kiinnostunutta kuuntelemaan alustajiamme Marko Ulvista, Jaakko Stenhälliä ja Jukka Peltokoski. Tilaisuuden juonsi Hanna Hakko. Myös yleisö osallistui keskusteluun aktiivisesti. Lopullista totuutta aiheeseen ei löytynyt, mutta keskustelu varmasti herätti ajatuksia.

Seuraavana viikonloppuna osa virnulaisista osallistui kattojärjestömme Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden (ViNO) aktiivipäivään ja kampanjanavaukseen Turussa. Kotikaupunkiin jääneet kokkailivat vegekokkikerhossa Leenin opastuksella vegaanisia roskaruokaherkkuja.

Avoimessa kokouksessa käytiin taas ajankohtaista poliittista keskustelua mm. energiaverotuksesta ja asumisesta, sekä käsiteltiin tarkemmin Vihreiden tietoyhteiskuntapoliittista ohjelmaa, joka sittemmin hyväksyttiin puoluevaltuuskunnassa. Kahvia ja kunnallispolitiikkaa -tapahtumassa taas tapamisimme ympäristöpolitiikan tutkija, Suomen luonnonsuojeluliiton Tampereen ryhmän puheenjohtajaa Jere Niemistä, joka kertoi meille Tampereen ympäristön tilasta. Kuulimme mm. Teiskon sopivuudesta kansallispuistoksi sekä uusista keinoista parantaa uhanalaisen täpläverkkoperhosen ja liito-oravan oloja. Kunnanvaltuutetun näkökulmasta asiaa oli kommentoimassa ehdokas Emilia Olkanen.

Tässä kuussa olemme osallistuneet lumiukkotempaukseen, jossa vaadittiin ilmastolakia seuraavaan hallitusohjelmaan. Lisäksi olemme järjestäneet lukupiirin Vihreän sivistysliiton julkaisemasta Onnellisuustalous-raportista. Piirissä pohdimme talouskasvun ympäristövaikutuksia, sekä yhteisöllisyyden, tasa-arvon ja kulttuuristen odotusten ja normien vaikutusta onnellisuudelle. Keskustelumme tulokset välitettiin eteenpäin ViNOn onnellisuustyöryhmälle, joka suunnittelee syksyksi onnellisuutta käsittelevää poliittista kampanjaa.


Sokerina pohjalla oli uusien ilta, jossa uudet ja vanhat virnulaiset pääsivät tutustumaan toisiinsa ja nuorimpiin ehdokkaisiimme Hanna Hakkoon, Riku Merikoskeen, Emilia Olkaseen ja Olli-Poika Parviaiseen (Paavo-Einari Kaipila ei valitettavasti päässyt paikalle). Vaalit puhuttivat illan aikana paljon, mutta pääsimme myös rentoutumaan saunomisen merkeissä.


Näiden tapahtumien väleissä hallitus on luonnollisesti kokoustanut useaan otteeseen, jotta yhdistyksen juoksevat asiat on saatu hoidettua. Esimerkiksi jäsenhankintaan aiotaan tänä vuonna erityisesti panostaa. Tulevan kuukauden aikana monen virnulaisen aika menee kuitenkin vaalikampanjointiin joko itse ehdokkaana tai sitten tukiryhmässä ehdokasta auttaen. Ryhmissä kaivataan apuja edelleen, joten ota ihmeessä ehdokkaisiimme yhteyttä!

Tulevia tapahtumia kannattaa tarkkailla etusivun kalenterissa, mutta tässä nyt kolme seuraavaa. Tervetuloa mukaan!
Muistattehan, että hallitusta saa aina lähestyä, jos teillä on ideoita tapahtumien aiheiksi. Mailia sopii laittaa suoraan puheenjohtajalle (hanna.hakko[at]@vihreat.fi) tai Virnun omaan osoitteeseen (virnu.ry[at]gmail.com).

Ei kommentteja: