lauantai 3. syyskuuta 2011

Opiskelija, vaalit pidetään syksyllä, lähde ehdolle!

Syksy saa ja samalla korkeakoulujen edustajistovaalit. Ammattikorkeakoulujen opiskelijakuntien ja yliopistojen ylioppilaskuntien ylimmät päättävät elimet eli valtuustot ja edustajistot päätyvät taas vaihtoon ja opiskelijat valitsevat uudet edustajat äänestämällä. Jokainen opiskelija- ja ylioppilaskunnan jäsen on äänioikeutettu. Jokaisen jäsenen on myös mahdollista lähteä ehdolle vaaleihin. Valmiita listoja on runsaasti ja oman listan perustaminen on yllättävän helppoa.

Koska olemme tamperelaisten vihreiden nuorten blogissa, kerron vihreiden listojen tilanteesta Tampereella ja kuinka voit lähteä ehdolle vihreällä listalla ja tarvittaessa perustaa sellaisen. Eri puolilla Suomea toimivat vihreät opiskelijatoimijat löydät täältä ja Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden opiskelijapoliittiseen ohjelmaan voit tutustua täällä.

Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan eli Tamyn edustajistossa toimii vuonna 1999 perustettu Vihreä lista. Lista on poliittisesti sitoutumaton, eli se ei kuulu Vihreään liittoon. Se tekee kuitenkin yhteistyötä Tampereen vihreiden nuorten kanssa. Ryhmällä on viisi edaattoria ja kymmenen varaedaattoria sekä tänä vuonna yksi hallituspaikka. Listan vaalivalmistelut ovat käynnissä. Jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä allekirjoittaneeseen eli Vihreän listan ryhmyriin salla.sinkkonen(a)vihreat.fi ja käy tykkäämässä facebook-sivusta. Voit myös tulla moikkaamaan listalaisia vaikka Aatemarkkinoille 23.9. Edustajistovaalit pidetään 1.-2.11. ja ehdokkaat ilmoitetaan viimeistään 30.9.

Tampereen teknillisen yliopiston ylioppilaskunnan edustajistossa toimii vuonna 2007 perustettu Tampereen vihreät teekkarit, jolla on tällä kaudella edustajistossa yksi paikka ja neljä varajäsentä. Jos haluat vihertää titityytä, ota yhteyttä edaattori Riku Merikoskeen, riku.merikoski(a)vihreat.fi. TTYY:llä vaalit pidetään 1.-2.11. ja ehdokkaat ilmoitetaan viimeistään 10.10.

Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnassa
valtuustovaalit pidetään joka vuosi. Tamkon vaaleissa nähtiin sitoutumaton vihreä lista kaksi vuotta sitten, jolloin ehdolla oli kolme opiskelijaa, joista kaksi pääsi valtuustoon. Oman listan perustaminen Tamkon vaaleihin on todella helppoa: kootkaa kasaan kiinnostuneiden joukko (yksi tai enemmän :)), päättäkää listan nimi (ehdokaslistan tunnus/vaalilause) ja täyttäkää ja palauttakaa kukin oma ehdokasilmoitus (ehdokaslista), joka löytyy Tamkon sivuilta. Jos haluat tehdä enemmän, esimerkiksi hankkia lisää ehdokkaita, listata vaalitavoitteet, tehdä facebook-ryhmän tai vaikka vaalimainoksen, se on pelkkää plussaa ja voit kysyä siihen neuvoja Virnusta. Ota yhteyttä Virnun puheenjohtajaan, hanna.hakko@vihreat.fi. Pyrimme etsimään vaaleista kiinnostuneita vihertäviä tamkolaisia ja saattamaan heitä yhteen. Myös Tamkossa vaalit pidetään marraskuun alussa ja ehdokkaaksi voi asettua syys-lokakuun taitteessa.

Ehdokkaaksi ryhtyvän ei tarvitse haaveilla pitkästä poliittisesta urasta, joka päätyy ministeri-Audin takapenkille. Opiskelijapoliitikot haluavat parempaa opiskelijaelämää ja vihreät opiskelijapoliitikot opinahjoistaan tasa-arvoisia ja ympäristöystävällisiä, ei sen kummempaa ja kuitenkin niin oleellista. Lähde ehdolle!

Ei kommentteja: